یکی دیگر از مواردی که برای امور ورق کاری نیاز داریم خمکاری است، که برای تامین فرم مورد نظر استفاده می شود. ماشین آلاتی که برای خمکاری مورد استفاده قرار می گیرند انواع مختلفی دارند و با هرکدام میتوان خم های معین و مختلفی را به وجود آورد.

خمکاری در مجموعه صنعتی لیزر پرند

فرآیند خمکاری انواع ورق های فلزی یکی از مهم ترین فرآیندها در صنعت تولید می باشد. خمکاری یعنی شکل دادن ورق تخت فلزی، به شکل مورد نظرتان بدون شکستن یا نازک شدن آن. از جمله کاربردهای خمکاری، ایجاد انحنا در ورق است. همچنین تبدیل ورق به ناودانی و حلقوی با مقاطع مختلف یکی دیگر از موارد مصرف خمکاری است.

با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از ماشین های CNC، محصولات تولید شده را با بالاترین کیفیت و دقت دریافت می کنید. مجموعه صنعتی لیزر پرند مجهز به بروزترین دستگاه های برش و خمکاری با طول 4 متر است که با توجه به نیاز مشتریان پس از تولید قطعات توسط دستگاه برش لیزر، طبق نقشه و به پشتوانه تجربه متخصصین این فرآیند انجام می شود.

انجام خم کاری بعد از اجرای برش لیزر بر روی متریال صورت می گیرد. انجام دو مرحله ای برش لیزر در مجموعه لیزر پرند، دقت و هماهنگی و همچنین سرعت و کیفیت نهایی کار را تضمین می کند.

مجموعه صنعتی لیزر پرند انواع خدمات طراحی و مدل سازی قطعات، برش لیزری و خمکاری انواع متریال را انجام می دهد. پس شما می توانید بدون نگرانی انواع خدمات برش لیزر در پرند را به مجموعه ما بسپارید.

بهترین روش خمکاری فلزات
بهترین روش خمکاری فلزات

تکنولوژی خمکاری به چه صورت است؟

خمکاری ورق فلزات باعث می شود که فلز دچار تغییر شکل شود و هندسه ورق عوض شود. حجم فلز در این فرآیند بدون تغییر باقی می ماند، اما در برخی موارد ممکن است ضخامت ورق کمی تغییر کند. خمکاری فلز باعث ایجاد کشش و فشار در فلز می شود. معمولا عملیات خمکاری با دستگاهی به نام پرس برک انجام می شود، بنابراین این عمل در صنعت، به شکل دهی پرس برک نیز معروف است.

پرس برک در ابعاد و سایز های متنوعی (بین 20 تا 300 تن) در بازار وجود دارند.

هر دستگاه خمکاری شامل یک ابزار بالا(پانچ) و یک ابزار پایین (سنبه) می باشد، که ورق مورد نظر مابین این دو ابزار قرار می گیرد. ورق بر روی سنبه قرار می گیرد و توسط فک ها نگه داشته می شود. سپس پانچ به پایین آمده و ورق را خم می کند. در دستگاه های خم CNC این نیرو توسط جک های هیدرولیکی انجام می شوند.

زاویه خم در دستگاه با توجه به کیفیت محصول، نوع ورق، کیفیت ورق  مورد نظر و درجه خمکاری انتخاب می گردد، که این ابزار معمولا از جنس فولاد های کربنی هستند.

خمکاری فلزات به روش های کنترل عددی با کامپیوتر یا CNC، یک فرآیند ساخت هستند که با استفاده از دستگاه های پرس برک انجام می شوند. این دستگاه عملیات خمکاری را روی ورق های فلزی به ضخامت چند میلیمتر تا قطعاتی به طول ده ها متر بر روی بزرگترین ماشین آلات صنعتی انجام می دهند.

انواع روش های خمکاری

به طور کلی قطعاتی که مورد فرآیند خمکاری قرار می گیرند، یکی از انواع خمکاری U شکل(ناودانی) V شکل، یا خمکاری گونیایی می باشند

  • خمکاری فلنج

  • خمکاری مستقیم

  • خمکاری منحنی شکل

خمکاری فولاد توسط دستگاه
خمکاری فولاد توسط دستگاه

خمکاری V شکل

برای این خمکاری به یک سنبه و ماتریس از جنس فولاد آب داده نیاز داریم. فرو رفتگی ماتریس و سرسنبه به شکل V  می باشد. ماتریس روی پایه ای با ارتفاع معین قرار می گیرد تا بتواند در مقابل نیروی خمکاری تحمل کافی را داشته باشد. اتصال بین ماتریس و پایه توسط چهار پیچ و دو پین انجام می شود. از مزایای خمکاری V شکل می توان به ساده بودن قالب و انجام خمکاری در محدوده زاویه صفر تا 90 درجه اشاره کرد. برای رسیدن به شعاع معین لازم است که شعاع سنبه و ماتریس درست انتخاب شوند. امروزه برای رسیدن به شعاع معین و افزایش دادن سرعت خمکاری، از تجهیزات کمکی مانند غلتک نیز استفاده می کنند.

خمکاری گونیایی

هدف از خم کاری گونیایی ایجاد خم با زاویه 90 درجه است. و در آن از یک جفت سنبه – ماتریس استفاده می کنند. ماتریس همچنان مانند خمکاری V شکل روی یک پایه سوار می شود. برای کنترل فرآیند، از یک فشار انداز که نقش حمایت کننده ورق را دارد استفاده می شود.

قطعه مورد نظر طوری درون ماتریس قرار می گیرد که قسمت بلندتر آن روی فشار انداز باشد. پایین آمدن سنبه باعث می شود که قطعه به فشار انداز بچسبد و با آن درون ماتریس فرو برود، در نتیجه قسمت کوچک تر جسم عمود بر قسمت بزرگ تر خواهد شد.

خمکاری U شکل

قالب خمکاری U شکل مانند خمکاری گونیایی شکل است. با این تفاوت که دو علم خمکاری گونیایی روی ورق انجام شده و از هر دو جهت خم، نیروی برابر و در جهت مخالف سنبه وارد می شود.

از مزایای این خمکاری می توان به ایجاد هم زمان دو خم 90 درجه ای با دقت زیاد اشاره نمود، و از معایب آن باز شدن دهانه ی خم ناشی از برگشت فنری است.

انواع دستگاه خمکاری

  • خم کن دستی

  • خم کن ساده ستونی

  • پرس خم کن هیدرولیکی (مکانیکی)

  • ماشین خم کن برقی

خمکاری انواع ورق
خمکاری انواع ورق

خم کن دستی

از این دستگاه برای خم هایی که به صورت گوشه دار هستند و انحنای کمی دارند استفاده می شود. این دستگاه دارای پایه ای است که فک زیرین روی آن سوار شده، فک رویی برای حرکت پیچ و مهره از مکانیزم کمک می گیرد. به وسیله این مکانیزم می توان ورق ها را بین دو فک محکم نگه داشت.

فک دیگری به اسم فک خم کننده در دستگاه وجود دارد که در حول محور دستگاه به صورت شعاعی در حرکت است، با استفاده از آن می توان ورقی را که بین دو فک زیر و رویی محکم شده است را خم کرد. فک های سه گانه دارای تیغه های فولادی در لبه های خود هستند که با تعویض آنها می توان خم های مختلفی را به وجود آورد. با استفاده از دستگاه خم کن دستی، می توان ورق های آهنی و فولاد کم کربن را تا ضخامت 3 میلیمتر، ورق های آلومینیومی را تا ضخامت 6 میلیمتر، مس و برنج را تا ضخامت 5 میلیمتر خم کاری کرد.

خم کن ساده ستونی

این دستگاه در دو مدل فک بالای ساده و فک بالای لقمه ای در ابعاد مختلف عرضه میگردد. ورق فلزی که قصد خمکاری آن را داریم بین دو فک بالا و پایین قرار می گیرد، فک بالایی دستگاه متحرک بوده و به وسیله ی دسته ای به پایین فرستاده می شود و ورق را به فک پایین محکم می فشارد. صفحه ای گردان در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد که توسط دو محور از دو طرف در یاتاقان قرار گرفته، و در دو کشویی که به صورت عمودی حرکت می کنند جاسازی می شود.

صفحه گردان وظیفه خم کاری را بر عهده دارد و دارای دو وزنه است که این وزنه ها نیروی خم کاری را بالا میبرند. تیغه ی پایینی صفحه برای ضخامت های مختلف قابل تنظیم است. با چرخیدن فلکه صفحه گردان، صفحه به پایین حرکت می کند و دستگاه آماده خم کاری با ضخامت جدید می شود. زاویه ی حرکت صفحه گردان نیز قابل تنظیم است و با کمک این خم کن ها می توان ورق های فولادی کم کربن را تا ضخامت 3 میلیمتر، ورق های آلومینیومی تا 6 میلیمتر، مس و برنج را تا 5 میلیمتر خم کاری کرد.

خم کن برقی

این ماشین خم کن نسبت به نوع ساده دستی کارایی بهتری دارد و به طول 1 الی 6 متر تولید می شود.

اجزای دستگاه خم کن برقی شامل:

  • موتور الکتریکی
  • جعبه دنده معکوس کننده دور دستگاه
  • الکتروموتور برای حرکت فک بالایی و دیگر دستگاه های وابسته آن
  • صفحه گردان
  • قسمت تجهیزات تبدیل و انتقال نیرو که معمولا در پایه های دستگاه جای گذاری می شوند
  • جعبه فرمان که دارای کلید خاموش و روشن کننده موتور و کلید ها می باشد

پرس خم کن

این دستگاه پرس  به دو صورت دستی یا خودکار می باشد که از آن برای شکل دهی اجسام استفاده می کنند

دستگاه های پرس به روش های زیر تقسیم بندی می شوند:

بر اساس‌کار یا مکانیزم: پرس هیدرولیک، پرس مکانیکی، پرس پنوماتیک

 کاربرد: پرس آهنگری، فرم، خمکاری، پرس برش

 اسکلت بندی و ساختار: پرس ضربه لنگی، پرس پیچی، پرس دروازه ای

قیمت خمکاری

قیمت خم کاری فلزات بر حسب جنس و نوع فلز، حجم، مقدار کار و زمان صرف شده تعیین می شود و متغییر است. ظرفیت فلزات در خم کاری با یکدیگر متفاوت است و این امر به دلیل میزان کربن به کار رفته در فلز است. برای بالا بردن طول فلز و کم کردن ضخامت آن بدون تغییر دادن عرض ماده، از فرآیند به دو روش سرد و گرم استفاده می کنیم. ورق فلزی با کربن 2/1 را می توان در حالت سرد خم کاری کرد ولی اگر مقدار کربن بیش از 2/1 بشود باید فلز در حالت گرم خم شود. در این زمان فلز هایی مانند آلیاژ مس، آلیاژ منیزیوم و آلیاژ فولاد تولید می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت خدمات لیزر در پرند با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.